24 September, 2012

Критична маса #5: На школо и факултет со велосипед

Драги точакољупци

Се ближи крајот на месецот, а со тоа и следната критична маса, петта по ред!



Темата на ова возење е: На школо и факултет со велосипед. Направивме мала обиколка низ Скопје. Сликавме 15-тина школи и уште толку факултети за да видиме кои од нив се пријателски наклонети кон точаците и точакољупците и дали имаат соодветен паркинг.

Резултатите не беа баш охрабрувачки. Испративме писма до директорите на сите средни училишта и факултети, потсетувајќи ги дека оваа мала инвестиција од нивна страна ќе претставува еден од клучните фактори поради кои учениците и студентите би се мотивирале и охрабриле да одат на училиште со точак. Детална анализа како и фотогалерија од посетените училишта/факултети ќе биде објавена во еден од наредните блог постови.

Ова возење го посветуваме на училиштата и факултетите. Ќе возиме покрај: Машински/Електро/Технолошки/Финки, СУГС Орце Николов, СУГС Никола Карев, СУГС Ѓорѓи Димитров, Приватна гимназија НОВА, Факултет за Туризам и Менаџмент, Архитектонски/Градежен Факултет, Европски Факултет, СУГС Јосип Броз Тито, СУГС Раде Јовчевски Корчагин и завршуваме на кампусот на св. Кирил и Методиј. Еве ја деталната мапа:


                           

View Критична маса - Скопје на Точак #5 in a larger map


 Во среда не очекува одлично време. Моливите наоштрени, лекциите научени, ранците на грб и сите на точак, во 17.30 на паркингот кај машински факултет, улица Септемвриска Сесија. Се гледаме. Ѕрн ѕрн!!!  


0 comments:

Post a Comment