04 December, 2013

Работилница „Направи сам - зимски гуми за точак“

Неколкумина вело-ентузијасти оваа сабота ќе ги спремаат гумите од нивните точаци за зимски услови, т.е. за возење на мраз и тоа ќе го направат во облик на отворена работилница.


Работилницата: „Направи сам - зимски гуми за точак“ ќе се одржи во Автономниот културно социјален центар во сабота, 7.12.2013 од 15:00 до 18:00 и работилницата е отворена за сите:

-кои правеле нешто слично и имаат искуство кое сакаат да го споделат;
-кои не правеле ништо слично, но сакаат да научат повеќе за својот точак и како да го подготват за зима;
-кои сакаат на лице место да се испробаат во техниката;
-кои сакаат едно саботно попладне да се подружат со други точакољупци.

Доколку сакате да спремите сопствена зимска гума (да спремиме заедно), ќе ви бидат потребни:

- надворешна гума со крампони
- стара внатрешна гума (може и дупната)
- шило (или бормашина со многу тенка бургија)
- околу 150 штрафчиња со должина 1 - 1,5 cm (пожелно саморежечки за лим)
- штрафцигер соодветен за штрафчињата

Паралелно на овој настан, во соседната просторија во АКСЦ ќе има Ворк Груп Суп (Работна група за супа), па покрај правењето на зимски гуми за мраз, ќе може и да се загрееме :)

Се гледаме во сабота, на точак!


FB настан: линк.

------------------------------
Адреса:
АКСЦ
ул.Борка Талески бр.26
Железничарска зграда (зад Буњаковец)

0 comments:

Post a Comment