07 November, 2014

Ветеруваме на точак! (фото-преглед)

Училница на отворено за основни сообраќајни правила при возењето точак, проверка на исправноста на точакот и првата Детска Критична Маса заедно со игри за загревање и ориентација во простор - во здружен настан на Ветерница и НаТочак.
(линк од најавата на настанот)
Едно есенско пладне на 26.10.2014-та ветерувавме и се дружевме во парк деца од различни возрасти и нашите пријатели - точачињата :)
Нека е за многу вакви дружби, живи јавни простори во градот и многу дечиња на точачиња!
Проследете го фото-прегледот.

Истите фотографии ги има и во Facebook-албумСообраќајните знаци се спремни


За ветерничките користевме дрвца најдени во паркот...
 


Поставуваме ветерничкиТочачињата спремни да ветеруваатМало загревање и вежби за ориентација во просторУчилница на отворен простор Децата знаеја многу повеќе за сообраќајните правила отколку што можевме да замислиме 
Знаеја дека не е во ред чиковците и тетките да паркираат на велосипедски патеки, на пример  И дека во зони на смирен сообраќај децата имаат предност! Возрасните треба да учат од нив.
 Им правиме „М“ проверка на точаците дали се' им е исправно пред да тргнеме...Јухууу!
Првата Детска Критична Маса започна!И сонцето е на наша страна 
Дека сонца од дечиња 
 


Секаков транспорт на свој погон е за поздрав Стоп. Погледни лево и десно пред да се вклучиш во главната „сообраќајница“  

Во десно Во круг! 
„Кружниов тек“ го свртивме неколку пати 
 Прекрасно есенско пладне за во парк.
Се ближиме кон крајот, но уште ни се вози  
Кога се' поминало добро и сме задоволни од доброто возење, на крај ги подигнуваме точаците, како што доликува за една Критична маса! Браво дечиња!  И уште по некоја игра пред да си одиме дома... 
 

0 comments:

Post a Comment