17 December, 2014

Најреволуционерен блог на годината

Минатава сабота се одржаа третите по ред Блогираме и Твитер награди. НаТочак беше избран за најреволуционерен блог на годината.Им благодариме на сите што гласаа за нас, на сите што педлаат со нас, не само секоја последна среда во месецот туку секој ден низ магли, ветришта, смогови, низ невозможни велосипедски услови со неслеани рабници и нереновирани патеки. Борбата за подобро Вело-Скопје е наша, заедничка. И заслугите за секоја минимална интервенција се исто така наши, заеднички.

Блогот и НаТочак постојат за Скопје, за велосипедистите, за тие што мислат дека точакот не е алтернативно превозно средство, туку примарно. А за оние кои не мислат така, тука сме да ги разубедиме, мотивираме и охрабриме :) Заедно покажавме дека нè има и дека веруваме и работиме кон подобро вело-Скопје!  Блогот и борбата немаше да постојат без сите вас.

Продолжете да возите велосипед и понатаму, борбата за подборо Вело-Скопје допрва ќе трае.
Sрн-ѕрн.

0 comments:

Post a Comment