03 November, 2016

Правда за Кико, безбедни улици за сите! Возење до нас. Гоце Делчев

Датум: недела, 6.11.2016
Почеток: 11:00 ч, плоштад Македонија
Крај: населба Гоце Делчев, на протест “Правда за Кико“
---------------------------------------------------------------------
Facebook настан за возењето: линк
Facebook настан за протестот: линк
Рута: линк
---------------------------------------------------------------------


Во недела се придружуваме на протестот на семејството на Христијан Крстески Кико, на неговите блиски, соседи, на сите луѓе кои се потенцијални жртви на небезбедните скопски улици. 

Кико почина на 19-годишна возраст после неколкудневна кома предизвикана од удар од моторно возило додека го возел својот велосипед. 
Вакви вести слушаме речиси секојдневно.
Овој серијал на убиства во сообраќајот мора да престане! 
Скопје е град, не бојно поле! 
Има начини како да се зголеми безбедноста кои се општо познати, но недостасува волја.
Да ги размрдаме малку одговорните! 
Во текот на наредните денови во настанот на Facebook ќе споделиме повеќе информации за случајот на Кико, за незбезбедноста на скопските улици и предлози како да станат побезбедни.
Придружете ни се во битката за побезбедно Скопје!
 
Никој не замислува дека вакво нешто баш нему или на негови блиски ќе им се случи, но се случува, без разлика дали е централно градско подрачје, приградска населба... 
Затоа, заедно да спречиме идни жртви! 
Правда за Кико, безбедни улици за сите!


Се собираме во 11:00 на плоштад Македонија (бидете на време) и возиме точаци заедно до местото на протестот во населба Гоце Делчев.
 

Ќе возиме по оваа рута: https://goo.gl/of48iz
Линк до официјалниот настан за протестот: https://www.facebook.com/events/537485099795288/

Доколку сте во можност, спремете ваши пораки на хамер или платно за протестот.

0 comments:

Post a Comment