25 March, 2018

Промотивни материјали за КМ #71: Кој ја мати безбедноста на велосипедистите?

[дизајн: Димитар Ристовски]

Промотивните материјали од овој блог-пост може слободно да се споделуваат, печатат, да се лепат на соодветни локации во градот, да се користат во рамки на објави за настанот или како линкови.
Однапред ви благодариме на сите за помагањето да се прошири информацијата за Критична маса #71, на која ставаме фокус на безбедноста на велосипедистите и повикуваме на посериозен третман на овој проблем од страна на институциите. Воедно потсетуваме дека намалувањето на судирите во сообраќајот и жртвите е возможно, доколку постои волја и напор работите да се променат. Безбедноста во сообраќајот не смее да биде матно поле.

На Димитар му благодариме што ни направи дизајн за мартовската Критична маса и за оваа сериозна тема која сѐ уште „плива“ во матни води.

МАТЕРИЈАЛИ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ
  • Постер, верзија за печатење: линк (.pdf)
МАТЕРИЈАЛИ ЗА ВЕБ
Постер, верзија за веб

Facebook cover (820 x 310) 

Facebook event cover (1920 x 1080)


Twitter cover


Банер 300x250px


Банер 500x500px


Банер 980x110px

Банер 990x100px

0 comments:

Post a Comment