26 June, 2012

Општи информативни флаери

Додека возиме на Критична маса, сигурно ќе наидеме на луѓе кои нема да знаат зошто го правиме тоа.
За нив ќе испечатиме флаери кои ќе им ги подаваме во текот на возењето, да ги информираме и да ја побараме нивната поддршка.

предна страна [pdf]

задна страна [pdf]

Може да помогнете со тоа што ќе испечатите (фотокопирате) одреден број флаери и ќе ги делиме заедно во текот на критичната маса.
Да придонесеме заедно темата за велосипедскиот сообраќај да го добие заслуженото место во јавноста.

25 June, 2012

Критична Маса - Скопје на Точак бр.#2 27.06.2012

Драги точакољупци, 

Минатиот пат се собравме околу 500 луѓе и го славевме слободното движење на велосипед низ Скопје. Еве како изгледаше тоа.

 
Сакате пак? После првата успешна критична маса во Скопје, време е Скопје да го добие својот втор ваков настан и полека но сигурно да премине во традиција.  Датумот на настанот е 27.06.2012. Бидете во 19.00 пред платото на главната пошта во Скопје. Ќе возиме овој пат еден поинаков круг. Ќе ги испочитуваме аеродромците. Еве ја рутата. 
     

View Larger Map

Дојдете сите, да се дружиме, да се возиме, да кренеме глас за повеќе велосипедски патеки, за поголема велосипедска свесност, за почист воздух, за поздрав живот. 

Twitter: www.twitter.com/NaTochak
Хаштаг: #NaTochak
Facebook: www.facebook.com/NaTochak
Facebook настан: https://www.facebook.com/events/189038654558353/
E-mail: natochak@gmail.com

01 June, 2012

Работен состанок и прошетка, 02.06.2012

До оние кои се заинтересирани да се вклучат во иницијативата за наредната критична маса:

Се собираме утре (сабота), 02.06, во 10:00 на плоштад Македонија (под Гоце). Толеранција на чекање 10 минути :)

Друго место на чекање, ако сте од западната страна на градот е мостот кај Александар палас во 10:30.

Возиме до Скупи, малку да го запознаеме градот ;-) па до Аквадуктот, каде ќе имаме работен пикник. Земете си нешто за седење, замезување, освежување :)

Ќе се дискутира на следните теми:
-евалуација на првата критична маса, добри и лоши страни и како да се конципира наредната
-дизајн на лого и уредување на блог
-дали и какви барања да се упатат со наредната критична маса?

Ако не можете да присуствувате, а имате идеи со кои сакате да помогнете, eве ги контактите:

twitter: http://www.twitter.com/NaTochak
хаштаг: #NaTochak
facebook: http://www.facebook.com/NaTochak
e-mail: natochak@gmail.com