22 May, 2012

Критична Маса - Скопје на Точак #1 30.05.2012

Драги точакољупци, време е Скопје да го добие својот прв настан од ваков калибар - критична маса. Резервирајте го 30 мај 2012 во вашите планери. Не планирајте кафана после работа. Не планирајте ни да заглавувате на работа. Не ја планирајте ни вашата попладневна дремка на тој ден. Наместо тоа подмачкајте го вашиот точак и дојдете на дружба на каква што не сте биле до сега.

1. Генерални информации:

30.05.2012, среда
Критична маса - Скопје на точак!

View Критична маса - Скопје на Точак #1 in a larger map
Собирно место: паркинг пред Зоолошка градина, 17:30 Патека: Зоолошка -> Рузвелтова -> Буњаковец -> Рекорд -> Црвен Крст ->  Мавровка -> Влада -> Совет на Град Скопје (Парк)


2. Повик:
До сите кои возат точак и сакаат Скопје да стане пријателски град за велосипедисти.
Дојдете да го славиме заедно возењето со педали и човечка сила.
Да покажеме дека постоиме и да раснеме!
Велосипедот треба да си го добие заслуженото место на улиците! Мало упатство за учесниците може да најдете тука.

3. Социјални мрежи/контакт:
twitter: www.twitter.com/NaTochak
хаштаг: #NaTochak
facebook: www.facebook.com/NaTochak
facebook настан: https://www.facebook.com/events/419497271414656/
e-mail: natochak@gmail.com