09 August, 2012

Критична маса #3

На 25ти јули (среда) во прилично екстремни услови (жештини, годишни
одмори и битен фудбалски натпревар) се извозевме наТочак по трет пат.
Учествуваа нешто помалку од 200 велосипедисти. Еве како изгледаше тоа.За првпат при движењето низ улиците беше применета тактиката corking
(https://en.wikipedia.org/wiki/Critical_Mass#Corking) и чекање на
одредени точки.

Возењето по тесните маалски улички беше посебно доживување. Особено
позитивен момент од тоа е вклучувањето на велосипедисти кои воопшто не
беа информирани за настанот.

Голема благодарност до сите кои на било кој начин учествуваа во настанот.

Се гледаме на 29ти август

0 comments:

Post a Comment