12 April, 2013

Запознај го точакот! Сподели – научи – поправи!


Ви се случило ли некогаш да ви се дупне гума, а сервисите за велосипеди се или затворени или далеку? Со вакви или слични дефекти се среќаваме кога најмалку очекуваме. Би било одлично кога самите би знаеле како да ги направиме барем едноставните поправки.

Затоа одлучивме да направиме настан на кој сите ќе можат да го споделат своето знаење за поправка на нашите омилени превозни средства. Исто така, сите кои имаат потреба од поправка на барем еден од следните проблеми:
- дупната гума
- нештелувани кочници
- неподмачкан ланец
ќе може да добијат волонтерска помош.

Вака некако ќе изгледаме и ние
Мислиш дека знаеш како да го одржуваш својот точак? – Дојди, бидејќи твоето знаење некому ќе му биде од голема полза.

Мислиш дека знаеш да направиш само некои поправки? – Дојди, за да научиш повеќе и своето знаење да го пренесеш на други

Мислиш дека не те бива за сам(а) да го поправиш точакот? – Дојди, за да видиш дека и сам(а) ќе ја залепиш гумата за помалку од 30 минути.

Имаш некој од горните проблеми со точакот? – Дојди, ќе има некој што ќе знае да ги ги поправи.
Убаво време во недела на пладне? – Дојди на точак во парк за да се подружиме!

Недела, 14.04.2013, од 11 до 14 часот на платото кај Фонтаната во градски Парк.
Facebook настан: https://www.facebook.com/events/122313464630436/

0 comments:

Post a Comment