10 March, 2014

Пријава на инфраструктурен проблем: пречка на велосипедска патека, 10.03.2014

Во врска со инфраструктурниот проблем појавен на велосипедската патека на бул. Теодосиј Гологанов, НаТочак достави допис до Град Скопје.
Print-screen од пријавата е објавен на Facebook и на Twitter профилите на НаТочак.

------------------------------------------------ 

ПРИЈАВА

Почитувани,

На ден 10.04.2014 год. пријавуваме пречки бетонирани во велосипедските патеки кои се наоѓаат на двете страни долж бул. Метрополит Теодосиј Гологанов кај пешачкиот кај Млечен ресторан. Слики во прилог.

Ве молиме за најитно решавање на овој проблем како што би се овозможило непречено сообраќање, во најкус можен временски рок.


Со почит,
Неформална група на велосипедисти - НаТочак,
natochak@gmail.com


1 comments:

игор said...

Видете и на Партизанска карши Симпо, каде што е ставен новиот варијабилен знак за известување за прилагодување на брзината на текот на сообраќајот, на средината на велосипедската патека. Истото е направено и на Илинденска кај Гимназијата Орце Николов.

Post a Comment