29 March, 2014

До Гостивар и назад #НаТочак! + Да ја поддржиме Гостиварската Критична маса

Facebook настан: линк.
--------------------
Гостивар ја продолжува Критичната маса по мала пауза. Да ја поддржиме!


Група точакољупци од Скопје сакаат да им дадат поддршка на гостиварчани, но и да си извозат на точак од Скопје преку Тетово до Гостивар. 
Друга група ќе оди со воз, а ќе се враќа со возење на точаците заедно со првата група.

Добредојдени се сите од Скопје и Тетово, но и од местата покрај кои ќе поминеме да се приклучат!
Потребен и доволен услов да дојдете е да имате исправен точак и да сакате да поминете исполнет ден во природа, покрај села и по градови. :)

Понесете си вода, малку храна за енергија и повеќе слоеви облека и за потопли и за поладни временски услови. 
За возење на отворен пат, препорачливо е да имате и заштитни кациги.
Проверете си ја исправноста на точаците. 
Ако имате можност- понесете резервна гума и алат за поправки, па ќе си помагаме ако се дупне некоја гума или се случи некој друг дефект.
Задолжително понесете предно и задно светло за на враќање.

Планот е следен:
--------------------
Скопје-Гостивар
---------------------
Група 1 (со точаци):
Чекање на излезот на Скопје кон Тетово (Макпетрол): 7:45
Поаѓање: 8:00
Пристигнување во Гостивар: пред 12:00

Група 2 (со воз):
Чекање на Железничка станица Скопје: 7:45
Поаѓање: 8:05
Пристигнување во Гостивар: пред 10:00

Критична маса во Гостивар: 12:00
https://www.facebook.com/events/271708382988103/

--------------------
Гостивар-Скопје
--------------------
Двете групи ќе се враќаат со возење точаци, патот во оваа насока е полесен и со повеќе удолнини.
Оние кои не можат да возат точак, може да се вратат кон Скопје со автобус.

Поаѓање по договор. 
Пристигнување во Скопје: пред 18:00.
--------------------

НАПОМЕНА: од местата на чекање ќе се поаѓа на време за да стигнеме на време и раат во Гостивар со точаци, а оние кои патуваат со воз да го фатат возот и да ги сместат точаците. :)

Секој вози на сопствена одговорност.

0 comments:

Post a Comment