23 December, 2012

Критична Маса #8 - новогодишно возење

Датум: 26.12.2012
Место: плато покрај Пошта (пред мост Гоце Делчев)
Време: 17.30

Со 2 јасни желби: повеќе луѓе на точак во новата година и подобрени услови за возење точак, ќе ја возиме осмата Критична маса, последна за оваа година. Првото го условува второто и второто го поттикнува првото. Да го движиме кругот! :)

Да мотивираме, славиме, критикуваме и да продолжиме да стискаме педали за поубави места за живеење!

Облечете се топло и накитете ги точаците. Ова е свечено предновогодишно возење! :)
Опремете се со светла и звуци, да бидеме видливи, гласни, но и внимателни едни кон други и другите учесници во сообраќајот. Ќе возиме околу строгиот центар и завршуваме на плоштад Македонија каде ќе не' чекаат чајче и честитки.

Ова е рутата на движење:View Критична маса - Скопје на точак #8 in a larger map

Се гледаме во среда!

Промотивните материјали за КМ8 може да ги најдете тука, a facebook настанот тука.

0 comments:

Post a Comment