22 March, 2013

Промотивни материјали - КМ #11

[дизајн: Горан Костовски- Индог]

Постер, А3:

постер, верзија за веб (jpg)
Постер, линк до верзија за печатење во боја (pdf)
Постер, линк до верзија за печатење во црно-бело (pdf)

Банери:

веб-банер 300x250
веб-банер 980x100


веб-банер 980x750


FB- cover 851x315

веб-банер 900x800

Флаери, предни страни: 
   


 Флаери, задна страна: 


Драг возачу,
Ќе се согласиш ли дека е апсурдно да се паркираат велосипеди насред улица?
Подеднакво апсурдна е и ситуацијата со ова неодговорно паркирано возило.
Приморани сме да се симнуваме на коловоз, на места неопределени за тоа, меѓу возила во движење, со што е загрозена безбедноста на сите.
Непочитувањето на велосипедските патеки (кои и онака малку ги има) ни го отежнува движењето нам, но и задржува многу велосипеди во гаражите!
Те задржува од движење низ градов на велосипед можеби и тебе!  

Покрај со автомобили, сакаме луѓето слободно да се движат и кога се на точак, и кога се движат пеш, со детски колички или со инвалидска количка!
Направи мал влог во подобар град и паркирај одговорно и свесно спрема другите!

И доколку возиш велосипед, дојди со нас  на еден круг низ Скопје во знак на поддршка на велосипедскиот како важен и рамноправен дел од сообраќајот!
Возиме по 11-ти пат во Критична маса, заедно, за слободно велосипедско Скопје!

Граѓани На ТочакФлаери, линк до верзија за печатење.

0 comments:

Post a Comment