12 April, 2013

Круг до Тетово, низ Тетово и назад. :) Да ја поддржиме КМ #1 во Тетово!

Не' радува што група граѓани во уште еден град започнуваат своја критична маса!
Тоа што Тетово е блиску до Скопје ни овозможува поддршката да ја изразиме и со учество.
Еве го нивниот настан: https://www.facebook.com/events/357763121008355/
И постерот:


Точакољупци од Скопје веќе почнаа да се организираат да одат со точаци до Тетово, па решивме да направиме настан за да се собереме заедно за возењето до таму и да ги поканиме скопјани да ни се приклучат.

Покрај учеството на Првата критична маса во Тетово, тоа ќе биде можност и за убаво меѓуградско возење и дружење. :)
Во некоја не толку далечна иднина се надеваме дека нашите градови ќе бидат поврзани и со велосипедска патека.
Дотогаш симболично ќе ја исцртуваме, возејќи по стариот пат Скопје- Тетово, каде фреквенцијата на движење на возила е мала и погодна за возење на велосипед. Сепак, како и секогаш, внимавајте на себе и на другите.

При умерено темпо на движење од центарот на Скопје до центарот на Тетово потребни се приближно 3 и пол саати сосе паузи.
Ќе тргнеме од 9:00 од плоштад Македонија, а втората точка на чекање ни е во 9:40 на бензинската пумпа на Макпетрол на излезот од Скопје кон Тетово. Еве го настанот за групното одење до Тетово:
https://www.facebook.com/events/355382744580847

Понесете си вода, малку храна за енергија и облека погодна и за потопли и за поладни временски услови.
За возење на отворен пат, препорачливо е да имате и заштитни кациги.
Проверете си ја исправноста на точаците.
Ако имате можност- понесете резервна гума и алат за поправки, па ќе си помагаме ако се дупне некоја гума или се случи некој друг дефект.
Би требало да се вратиме пред зајдисонце, но понесете си и светло за секој случај.
Ако некои од нас се уморат за враќањето назад кон Скопје, постои можност за ангажирање на превоз (за луѓето и точаците) на лице место во Тетово.

Се гледаме во сабота!
Ѕрн- ѕрн!

1 comments:

Bozidar Spirovski said...

Дали повторно ќе се одржува ваква тура. Ја пропуштив претходната, но со задоволство би се приклучил на следната

Post a Comment