27 January, 2014

Критична маса #21 - "Избистри го градот на точак"

Датум: 29.01.2014
Тргнување17:30, Плоштад Македонија
Крај (подигнување на точаците): Парк во Лисиче
--------------------------------------------------------------
Промотивни материјалилинк.
Facebook настанлинк.
Руталинк.
--------------------------------------------------------------


Скопје е загадено. Не знаеме колкав процент од каде доаѓа: затоплување на домаќинства, фабрики, сообраќај.
Со секое вклучување на моторот на колата го загадуваш воздухот кој го дишеш ти и твоите блиски. Покажи му на тој до тебе како може да се заштити себеси и Скопје од загадениот воздух. Предложи му на колегата да одите заедно до работа со точаци, оди на кафе со точак, собери ја девојка ти на точак за на кино, плати сметки на точак, оди кај баба ти на пита со точак. Вози за почисто Скопје.

Нам како граѓани на овој град ни останува да го правиме она за што се залагаме. Да тргнеме од себеси, да почнеме или да продолжиме да возиме велосипед, да не чекаме подобри услови, туку со своето присуство на улиците, да покажеме дека се повеќе од неопходни! 
Биди дел од промената, градот е она што прават граѓаните.
Вози точак секој ден, а на Критична маса во среда на 29-ти јануари.
Се гледаме на плоштад, ѕрн ѕрн!

Промотивни материјали - #КМ21

[дизајн: Никола Војнов]

МАТЕРИЈАЛИ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ
(постери и флаери)

Постер (А3, во боја) верзија за печатење: линк.
Флаер (4 на А4, црно-бело) верзија за печатење: линк.

МАТЕРИЈАЛИ ЗА ВЕБ
(банери)
180x180
180x180
300x250
851x315 - 1
851x315 - 2
900x800
980x100
980x750
Промотивните материјали од овој блог- пост може слободно да се споделуваат и печатат, да се користат во рамки на објави за настанот или како линкови.
Однапред ви благодариме на помагањето да се прошири информацијата за Критична маса #21 и му благодариме на Никола за дизајнот со убава порака.