28 May, 2013

Инфографик од анкетата „Точакољупци, не' има ли доволно?“


Минатата година во октомври спроведовме онлајн-анкета преку која сакавме да ги испитаме ставовите на точакољупците за ситуацијата со велосипедскиот сообраќај во Скопје и нивниот однос кон неа. 
Ни одговорија и граѓани од други градови чии одговори се вклучени во делот за Македонија.

Дополнителното текстуално објаснување на анкетата и анализата на текстуалните одговори ќе ги објавиме кон крајот на неделава.
Очи во очи годишнината сакавме да ги покажеме резултатите барем преку инфографиков.
Во Скопје има се' повеќе луѓе на точак!
Погледнете што најмногу ги поттикнува да возат точак оние сограѓани кои возат и што ним, како на редовни учесници во сообраќајот на точак, најмногу им пречи во градот.
Исто и зошто не возат оние кои не возат, а кои би возеле кога условите би биле подобри.
За да се омасови уште повеќе возењето на точак, одговорните мора да се позанимаваат со решавање на тие проблеми. 
А нам ни претстои нова година со активности во кои ќе ги истакнуваме и популаризираме.
Се надеваме на поддршка голема како и досега!

Скопје на точак, големо да растеш!

Се гледаме на роденденската Критична маса #13 утре во најголем број досега!

Инфографикот во поголема резолуција- линк.

Инфографикот со сликовито прикажување на резултатите од анкетата го изработи Зоран Инадески, му благодариме!
Им благодариме и на списанието Лице в лице  за неговото објавување и поддршката. 0 comments:

Post a Comment